Groeizaam Ierland

Huis en tuin in Ierland

Groeizaam Ierland

Wauw, na twee maanden Breskens wist ik niet wat ik zag toen wij hier aankwamen rijden. De groeimaanden mei en juni hebben het hier explosief doen groeien! Het gras stond wel halve meter hoog!

Zelfs de paden waren overwoekerd door grassen. De planten in de bordertjes waren gigantisch gegroeid! Ik vond het adembenemend mooi!
Ierland is het land bij uitstek om je tuin vol hortensia’s te zetten. Zo geweldig grote bloemen en de prachtige kleuren, moest er toch even een stoel en een kop thee bijzetten om te bekomen van al deze schoonheid!

Ondertussen zijn we hier alweer 3 weken. Het weer is hier momenteel opperbest, mild, zacht, zonnig, keertje bewolkt, keertje regenbuitje, we zijn dan ook hoofdzakelijk  buiten.

We hebben een goede 2 acres, zeg maar 1 ha grond waarvan ik  de strook rond de achterkant van het huis al behoorlijk heb aangeplant.

In de voortuin heb ik in april j.l. een zestal hortensia’s geplant en opzij van het huis nog een 8-tal. Deze hortensia’s zijn  2 jaar oude stekjes uit Kenmare 🙂

De rest van de hectare is voor Evert 🙂
Met de strimmer maait hij de paden en het stuk grond voor Buuf’s huisje.

Een grote strook voor het weiland is onmogelijk om bij te houden, rotsig weiland met niveauverschillen.

En toen kwam Johnny!

Johnny is een schapenboer, hij woont met zijn vrouw in het dal. Iedereen kent Johnny, Johnny maakt graag een praatje en vraagt altijd beleefd hoe het met je is. Hij vertelt graag over zijn honden, honden die hij opleidt voor hondenraces en ook over het leven hier bij Glanmore Lake. Ook laat hij in het gesprek vallen dat hij een graafmachine heeft en als we wat te graven hebben dan moeten we hem maar bellen. Johnny verdient graag wat bij want het leven van een schapenboer is hard. De schapen grazen op de commonage, de gemeenschappelijke grond in de Caha Mountains.

We haddden Johnny verteld dat ons weiland er erg welig bijstaat en of hij een paar schapen kon missen.

Een dag later kwam Johnny langs.  ‘How are you doing Marylene?’
Ik zette tea en had nog wat cheesecake over.
Johnny stelde een ‘swop’ voor: twee rammen in het weiland en voor Cindy, zijn Ierse draft, zou hij de grote strook voor het weiland afzetten met gaas.
Wij vinden het een prima deal en dezelfde dag nog zette Johnny alles af met gaas zodat de 2 rammen, ik noem ze “the Paddy Brothers’ algauw niet meer te zien waren in het hoge gras.  De volgende dag kwamen  dames schapen uit een ander weiland buurten 🙂

Cindy staat nu te grazen op de grote strook. Ik was geen paardenvriend, door een nare gebeurtenis uit het verleden was ik zelfs bang voor paarden.
Maar Cindy heeft mijn hart veroverd! Wat een lief rustig paard! We hebben elkaar leren kennen, zodra ze mij ziet komt ze dichtbij voor haar dagelijkse portie wortels.

A woman’s dream

Johnny komt nu af en toe langs om te kijken hoe het met zijn dieren is. Beleefd tikt hij dan op het raam en hij kan een kop thee altijd wel gebruiken!  Of hij iets alcoholisch wil? Nee, Johnny drinkt geen alcohol waarop hij vrolijk zegt”

“I am a woman’s dream”

Share This