He, An Sibin is weer open!

Traveling in Ierland

For the English readers
Het beloofde een stralende dag te worden, blauwe hemel maar boven de Hungry Hill hingen wolken. Meestal blijven ze hangen boven de bergen. We besloten om te gaan vissen op Glenbeg Lake in Ardgroom.
Thermoskan met thee en de visspullen klaargemaakt en onze berg af om bij An Sibin een ontbijtje te nemen. Mooi ritueel voor een zondagmorgen ?

An Sibin

Prachtig gelegen aan de voet van de Healy Pass.
An Sibin spreek je uit als: “On She Been” een Ier heeft me ooit uitgelegd dat het in het Iers, Gaelic, staat voor een pub waar illegaal gebrouwen en gedronken wordt.

Zeventien jaren geleden huurden wij op de Beara Penisula, in Eyeries,  een vakantiehuisje aan zee. Het was een geweldige vakantie met de toen nog jonge kinderen. Met hun bezochten we  Dereen Gardens en toen we via de Healy Pass terug naar het huisje reden kwamen we voorbij An Sibin. An Sibin was toentertijd een levendige pub met een prachtig zonnig uitnodigend terras. Het was die dag hetzelfde weertje als vandaag!
De kinderen gingen meteen spelen in het miniatuur tankstationnetje. Ik herinner mij de uit boomstammen gemaakte stoelen nog heel erg goed.
Niet vermoedend dat wij 17 jaar later een huisje zouden kopen op nog geen 3 km van An Sibin..
Zijgevel van An Sibin
Staat er volgens mij al eeuwen op, is voor deze plek een “brand” geworden!
Zo zag An Sibin er uit toen het nog een levendige pub was
Zo zag An Sibin eruit toen het nog een levendige pub was!
An Sibin toen wij 3 jaar geleden  langsreden met de makelaar voor een bezichtiging van ons huidige huisje op de berg.
Zo ziet An Sibin er nu uit

An Sibin weer geopend

Afgelopen jaar zagen we dat er plotseling weer mensen woonden in An Sibin. We hoopten dat ze de business weer zouden oppikken. En ja hoor, de laatste paar maanden zagen we dat er flink gewerkt werd in An Sibin. De locals bevestigden ons dat An Sibin weer open zou gaan. Vroeger was het the place to be op de Beara! De oude naam prijkt nog op de zijgvel maar nu is het ” The Smokey Pickle” geworden. Is geen pub meer maar een café waar je kunt ontbijten en lunchen. Ze zijn nog niet erg op dreef maar ik zie wel dat het goed gaat komen. Ligt op een geweldig punt.

Er wordt nog hard gewerkt, de nieuwe informatiebordjes staan te drogen.
Toch fijn om een ontbijtje buiten de deur en lekker dichtbij te kunnen nemen 🙂
Het miniatuur pubje annex tankstationnetje vonden onze kinderen 17 jaar geleden geweldig! Gelukkig dat de tand des tijds er niet teveel aan geknaagd heeft. En kijk, ons autootje past helemaal bij het plaatje.

Ontbijtje

Voor ontbijt kun je er kiezen uit een  “Full Irish breakfast”, een Small one, French toast with bacon of Scrambbled eggs with toast.
Wij besloten het laatste te nemen. Was super!

Na het laatste kopje thee zijn we naar Glen beg Lake in Ardgroom gereden, een mooie route langs The Wild Atlantic Way.

We hebben er een heerlijke middag doorgebracht, Evert met zijn laarzen aan al vissen in het meer  en ik met laptop en boek op een deken.

Maar dat is voor een volgend blogje.

Share This