Wuthering heights

Traveling in Ierland

For the English readers

Alleen in Ierland

Ik ben in mijn uppie naar Ierland gekomen, het thuisfront had een drukke werkplanning, moest van hot naar her en dus het kwam goed uit.
Het weer was super toen ik In Cork letterlijk uit het vliegtuig op de tarmac stapte, zacht en zonnig droog herfstweer.
Ik had er zin in!

Nadat ik eten voor 2 weken had ingeslagen ben ik door kennissen gedropt bij ons huisje. Tot over 2 weken!

Heerlijk weerzien

Eigenlijk had ik het voornemen gehad om van niemand afhankelijk te zijn, een auto te huren op het vliegveld en zelf te rijden naar ons huisje. Een bezoek aan het tuincentrum in Eyeries stond op mijn programma.

Maar: tussen mijn oren zit angst voor het links rijden, vooral de rotondes. Komt daar bovenop dat de vlucht Amsterdam Cork ’s avonds is. En voor het eerst alleen, en in het donker, en links…. brrr, nog een beetje teveel van het goede.
Uitstel tot het voorjaar!

Ik heb een onhebbelijke gewoonte om mijn snoeischaar standaard in mijn tas te hebben. Is mij 1 keer duur komen te staan toen de douane op Schiphol hem eruit viste en meteen vertikaal  klasseerde

Tijdens onze bezoeken aan Kenmare had ik in de plantsoenen en langs de straten ze overal zien staan, prachtige grote bloeiende hortensia’s, roze, blauwe, rode,  Dus, vorig jaar kon ik me niet inhouden….. thuisgekomen de stekjes in potjes gedaan en afgelopen september voor ons vertrek naar huis ze uitgeplant in grotere potten en ze op een beschutte plek gezet.

Maar het meest geniet ik van de omgeving en van het weer. De eerste week kon ik regelmatig met jas aan eventjes buiten zitten met mijn gezicht in het zonnetje. Genietend van de stilte, de prachtige wolkenpartijen die over de bergtoppen blijven hangen, iedere dag andere kleuren.

Totdat opeens de barometer storm aankondigde.

Het begon hard te waaien en in een ijltempo joegen de wolken de laatste stukken blauwe hemel weg.

Ik dacht dat ik boeren met traktoren hoorde maar het was de wind die met veel geraas over de ‘Hungry Hill’ richting de vallei rolde.

Heftig! En het kan hier echt keihard waaien in de bergen, sinds het droogrek met was en knijpers met een grote windvlaag de vallei in vloog zorg ik ervoor dat de spullen veilig staan.

Even droomde ik dat ik Heathcliff in de storm en doorweekt hoorde  roepen om Cathy….

Wuthering Heights rondom ons huisje, ik was twaalf jaar toen ik mij liet meeslepen door Wuthering Heights, vond het zo mooi dramatisch…

Share This